Вівторок
17:00 – Молитва в м. Козова

Середа
20:00 – Молитва

П’ятниця
20:00 – Розбір слова Божого

Субота
12:00 – Святкове служіння

Неділя
15:00 – Служіння в м. Козова
18:00 – Молодіжне служіння

Адреса
47501 Україна
Тернопільська обл.
м. Бережани
 
 
Контакти
+38(067) 353 07 73 Антон
Berezhany.csx@gmail.com
Skype: antonpogodych
 
 
  

Історія церкви

З 2000 року в провінційному містечку Бережани, що в Тернопільській області збираються діти Божі, прославляючи свого Творця і Спасителя. Це невеличка церква, що налічує 30 членів з місцевих і тих, що приїжджають з довколишніх сіл. Звичайно, це не так вже й багато, але я хочу розповісти як тут все починалося.

Одній сестрі (Погодич Емілія), яка з 1994 року була членом громади п’ятидесятників, Бог відкрив про необхідність виконання Десяти заповідей Божих і про чисту Їжу. Сестра почала досліджувати ці істини, хоча авторитетні члени ЇЇ громади всіляко доводили їй, що це не є вірне вчення, що це написане для євреїв і таке інше. Тоді вона в молитві просила Бога щоб Він утвердив ЇЇ в цьому. Слава Господу! Бог дав Їй відповідь через ЇЇ ж братів і через писання, що заповідь про суботу треба виконувати, і що є нечиста їжа, яка християнам заборонена. Переконавшись в цьому, сестра бажала поділитися своїми переживаннями з усіма її ближніми, але багато хто зразу відкинув таке вчення . Залишилася тільки одна сестра, яка не була байдужа. І , хоча в неї було багато побутових і життєвих труднощів (лежача мама, троє малих дітей і невіруючий чоловік), вона не відкинула правди Божої.

І ось вже дві сестри суботнього дня збиралися щоб потішитися дослідженням Слова Божого і помолитися. Писання їм відкривалося по-новому, ніби читали іншими очима і розуміли іншим розумом і духом. Алілуя! Як в цей час бракувало однодумців, щоб разом порадуватися істинами Божими! Але, слава Богу, вони не залишилися без підтримки, бо сам Господь знав і бачив бажання своїх дітей і чув їхні молитви, а ще тому, що це був найперше Його святий промисел.

Бог посилає в Бережани свого посланця, який до того ні разу не був в цьому місті. Цей чоловік взагалі з іншої області і, навіть, не знав що тут збираються в суботу. Він пішов на служіння п’ятидесятників і в них запитав, чи нема в місті таких, що збираються суботнього дня. Устами п’ятидесятників був направлений до дому сестер, що шукали однодумців, і не сказав їм більше того про що вони в Господа просили. Він назвав їм чи не всі місця, де збирається народ Божий. Алілуя!

І ось настав день, коли ці сестри зі страхом і трепетом зайшли в зібрання в місті Тернополі. Великі і чудні діла Твої, Господи! Сестри почули те, що так сподівалися почути, знайшли одновірців, хоча ще кілька днів тому навіть не здогадувалися, що є в світі такі служіння.

Через кілька місяців пастор і диякон Тернопільської церкви навідали їх і організували служіння в їхньому містечку. Приміщенням для зібрань послужив дім сестри Емілії Погодич. З благословення Божого утворилася невелика громада з вихідців із п’ятидесятників, свідків Ієгови і нововірців зі світу, що приходили послухати проповідуване слово Боже. Це були зібрання, що тривали часом 8-10 годин. Дух Божий наповняв людей і вони не хотіли розходитися.

У 2001році по милості Божій громада вже збиралася у власному приміщенні. Одночасно в цьому домі розмістилася місія («Нова Надія») у вигляді благодійної їдальні для дітей-сиріт, багатодітних та інвалідів. Господь подбав як про духовну Їжу, так і про тілесну для тих, хто потребує підтримки. Щоб виконалася воля Божа не тільки словом, а й ділом.

В 2003 році брат Іван Барабаш (диякон Тернопільської церкви) був рукопокладений нести служіння пастора в церкві м. Бережани та Івано-Франківськ, і це служіння він несе і донині.

Благодатні часи переживає церква Спасителя Христа в місті Бережани. Громада поповнюється новими членами, особливо молоддю і їхніми діточками. На жаль, багато хто з братів часто бувають у від’їздах, тому радість спілкування не завжди повна. Але завдяки тим , що залишаються , їхньому гарячому бажанню прославити свого Творця, служіння завжди наповнені силою Духа Святого.

Горить вогонь на цьому жертовнику, що забажав розпалити Творець світів і Отець народів в маленькому місті Бережани. Щоб приносились жертви подяки і хвали з уст Його народу поки Він прийде. Алілуя!

Новини церкви

Три зброї ворога

Антон Погодич

Понад усе

Група прославлення (Підгайці)

Любов

Олександр Александров

Господь мой Пастырь

Сім'я Чупак

Справа Божа

Олексій Главацький

Що думають про мене люди

Олексій Главацький

Научи меня, Боже, мудрости

Антон і Яна Погодич

Ісус тебе любить

Антон Погодич

Я візьму тебе на руки

Антон Погодич